Soorten zonnepanelen

Zonne-energie kan middels zonnepanelen worden omgezet naar bruikbare energie, dit wordt zonnestroom genoemd. Bij het opwekken van zonnestroom maken wij gebruik van fotovoltaïsche cellen. Een zonnepaneel (PV-paneel) bestaat uit een aantal zonnecellen. Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen.

Een andere vorm van PV zijn de elementen gemaakt met de dunnelaag technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van amorf silicium. Deze elementen hebben een lager rendement. Het rendement van gangbare zonnecellen ligt tussen ca. 5 en 15%, waarbij de cellen met betere rendementen meestal onevenredig duurder zijn.

Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen. Wilt u meer weten over de verschillende zonnepanelen? Klik op een van de onderstaande links:

• Monokristallijne zonnepanelen

• Polykristallijne zonnepanelen

• Amorf zonnepanelen

• Zonnepanelen hoge rendement

Welk paneel het beste bij u past, is afhankelijk van de technische toepasbaarheid, prijs, esthetiek, duurzaamheid en opbrengst. InDuurzaam is een onafhankelijk leverancier van producten en systemen en kan u een systeem adviseren dat aansluit bij uw wensen. Alle producten waar wij mee werken zijn kwaliteitsproducten. InDuurzaam gaat voor duurzaamheid. Dit betekent dat voor alle producten maximale opbrengst gedurende een lange periode geldt. 

In het submenu vindt u informatie over de verschillende soorten panelen die wij kunnen leveren.