Vloerisolatie houten vloer

Houten vloeren werden tot en met de jaren zestig veel toegepast. Onder de juiste omgevingsfactoren kan een houten vloer lang meegaan. Echter, in de praktijk zijn kruipruimtes vaak vochtig en vocht tast het hout aan. Daarbij is deze vochtige ruimte een voedingsbodem voor o.a. schimmels. De technische staat van de vloer kan hierdoor snel achteruit gaan. 

 

Een houten vloer is een open constructie en sluit de kruipruimte niet luchtdicht af. Ongewenste luchtjes en vocht kunnen gemakkelijk via de houten vloer uw woning binnendringen. Dit heeft een negatief effect op het binnenklimaat en op uw gezondheid. Door het toepassen van bepaalde vloerisolatieproducten worden vochttransport en ongewenste luchtjes voorkomen. 

Niet alleen het wooncomfort zal sterk verbeteren, u bespaart ook geld. Door de vloer binnen de thermische schil van een woning te brengen, wordt de vloer minder belast en zal deze dus langer meegaan. Er zijn diverse vloerisolatiesystemen die de vloer goed van de kruipruimte kunnen afsluiten. In het productoverzicht staan deze omschreven.