Vloerisolatie

Zowel houten vloeren als betonvloeren kunnen van vloerisolatie worden voorzien. Koude voeten, tocht, vocht en schimmel behoren daarna tot het verleden. Doordat de temperatuur van uw vloer aanzienlijk hoger is na het aanbrengen van vloerisolatie, zal de gevoelstemperatuur enorm stijgen. Hierdoor zult u de verwarming vanzelf een graadje lager zetten en dat bespaart u geld! Zelfs zoveel, dat u uw investering in vloerisolatie in circa 5 tot 8 jaar terugverdient.

 

Vloerisolatie InduurzaamEen betonnen vloer isoleren

Is uw woning voorzien van een ongeïsoleerde, betonnen vloer, dan is het vrij eenvoudig deze van vloerisolatie te voorzien. Binnen een halve dag is deze klus geklaard. Er wordt een naadloze isolatielaag aangebracht van tweecomponenten polyurethaanspray aan de onderzijde van de vloer van uw woning. Dit materiaal heeft een warmte-isolerende functie en een vochtremmende en luchtdichte werking. Een snelle en praktische oplossing, waardoor u direct meer wooncomfort zult ervaren. Daarbij geeft het aanbrengen van vloerisolatie, behalve een lichte geur gedurende de eerste dag, nagenoeg geen overlast. De werkzaamheden vinden in uw kruipruimte plaats. Deze moet daarom wel minimaal 50 cm. hoog zijn – gemeten van de vloer tot aan de onderkant van de balken.

Een houten vloer isoleren

In de wat oudere huizen is er vaak nog sprake van een houten vloer. Is deze niet geïsoleerd, dan zal er veel kou en vocht optrekken vanuit de kruipruimte naar uw woning. Dat voelt onaangenaam en het veroorzaakt een ongezond binnenklimaat. Isoleren is in dat geval de oplossing. Er wordt een naadloze isolatielaag aangebracht op de onderzijde van de vloer. Het hout ondergaat na de isolatie een natuurlijke droging. Zelfs in zeer vochtige kruipruimten is deze techniek toe te passen.

Vloerisolatie in uw woning?

Wilt u weten of er vloerisolatie kan worden aangebracht in uw woning, bel dan met InDuurzaam. Wij geven u een gedegen advies en vragen voor u bij diverse leveranciers scherpe offertes op.