Dakisolatie

In de jaren 90 werd buitendakisolatie al standaard toegepast. Dakisolatie kan zowel aan de binnen als buitenzijde aangebracht worden. Het aanbrengen van dakisolatie gebeurt veelal aan de binnenzijde. Aan de buitenzijde isolatie aanbrengen komt al snel neer op een grote verbouwing. De dakpannen moeten dan verwijderd worden alvorens isolatie kan worden aangebracht. In het geval dat de dakpannen vervangen dienen te worden dan is het isoleren aan de buitenzijde meest voor de hand liggend.

Dakisolatie InduurzaamDakisolatie

Het dak van uw woning isoleren loont. De besparing die u kunt realiseren door te investeren in dakisolatie wordt vaak onderschat. Helemaal wanneer de ruimte onder het dak ook echt in gebruik is - bijvoorbeeld als slaapkamer of studeerkamer - en dus ook verwarmd wordt, loont dakisolatie de moeite. De besparing loopt dan al snel in de honderden euro’s per jaar.

Dakisolatie verdient u binnen 8 jaar terug

Bovenstaande betekent, dat u uw investering in binnendakisolatie in ongeveer 5 tot 8 jaar weer geheel heeft terugverdiend. De prijs voor het aanbrengen van dakisolatie is afhankelijk van de dikte van het materiaal en de afwerking hiervan binnenshuis.

Dakisolatie aanbrengen

Is uw dak nog ongeïsoleerd, dan komt IsolatieNL graag eens bij u langs om voor u te bekijken of dakisolatie in uw woning kan worden toegepast. Is dat het geval, dan heeft u keuze uit een groot aantal materialen. De isolatiewaarde van het materiaal (de zogenaamde R-waarde) hangt af de dikte en het materiaal. De keuze voor het juiste dakisolatiemateriaal is onder andere afhankelijk van alle materialen waaruit het dak van uw woning is opgebouwd.

Voorkom houtrot!
Binnendakisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. In geval het isolatiemateriaal niet op vakkundige wijze wordt aangebracht, kan er condensatie in de constructie ontstaan, met houtrot tot gevolg!

Vragen over Dakisolatie?
Bel met IsDuurzaam of zend een e-mail. Wij beantwoorden graag al uw vragen.