Spouwmuurisolatie

SpouwmuurisolatieEen spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur. Daartussen zit een ruimte van circa 6 cm, de spouw. De belangrijkste functie van de spouw is het voorkomen van regendoorslag. Door een opening in de buitenmuur staat de spouw in verbinding met de buitenlucht.

Is uw woning gebouwd tussen 1930 en 1975? Dan is spouwmuurisolatie interessant voor u. Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen gebouwd ná 1980 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Meestal door het aanbrengen van een isolerende minerale wollen deken of kunststofplaat tegen het binnenblad van de spouw.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Geen koude-uitstraling meer van de muren. Een gelijkmatiger temperatuur van de ruimte. Geen onnodig warmteverlies meer. Minder hard stoken voor eenzelfde kamertemperatuur en dus fors op uw energierekening besparen. Geen schimmelvorming meer op uw binnenmuren. Het zijn zo maar wat voordelen van spouwmuurisolatie op een rijtje.

Spouwmuurisolatie: een rendabele investering

Investeren in spouwmuurisolatie is zeer rendabel: u bespaart namelijk tussen 9 en 11 m3 gas per geïsoleerde vierkante meter, per jaar! Dit resulteert in een beduidend lagere energierekening. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is ook relatief kort: in ongeveer drie jaar verdient u uw investering in spouwmuurisolatie terug. Een eventuele subsidie van de overheid of gemeente kan deze terugverdienperiode zelfs nog verkorten.

Spouwmuurisolatie aanbrengen = geen overlast!

Een ander belangrijk voordeel van spouwmuurisolatie is dat u van de werkzaamheden nagenoeg geen hinder ondervindt. Alle werkzaamheden vinden immers aan de buitengevel van uw woning plaats. In de voegen van uw gevel worden gaten geboord, waardoor vervolgens het isolatiemateriaal in de spouwruimte wordt gespoten.

Welk isolatiemateriaal in uw situatie de beste resultaten zal boeken, hangt af van de spouwmuurconstructie. Daarom wordt er door ons eerst een endoscopisch onderzoek van uw spouwmuur uitgevoerd, zodat onze deskundigen kunnen bekijken hoe het met de constructie van uw spouwmuur gesteld is. Dit is een snel en eenvoudig onderzoek, waarbij met een kleine camera door een aantal te boren gaatjes in uw gevel, in de spouwruimte kan worden gekeken.

Is spouwmuurisolatie iets voor u?

Neem gerust eens vrijblijvend contact op met InDuurzaam. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen.