Thermografie

Thermografie zonnepanelen

Niet altijd wordt het volledige potentiƫle rendement uit zonnepanelen gehaald. Zo zorgen defecte bypassdioden, slechte contacten, kortsluiting in zonnecellen, lekkages of bijvoorbeeld scheuren in het glas voor vermindering van de effectiviteit, en daarmee voor vermindering van de opbrengst van de panelen. De NUON Solar Challenge bewees in 2009 het nut van gedegen onderzoek naar de optimale werking. Door het controleren van de werking met een warmtebeeldcamera kon het team enkele defecten voortijdig ontdekken en repareren.

InDuurzaam maakt tijdens de oplevering een thermografische foto om te bepalen of de zonnepanelen in optimale conditie zijn.

De mate van comfort van een woning is een belangrijke graadmeter voor het vaststellen van de aanwezigheid van problemen. Een onaangename temperatuur, tocht, de aanwezigheid van vocht en/of schimmel: stuk voor stuk zijn dit tekenen dat er ergens iets niet in orde is. Door middel van een infrarood camera brengt InDuurzaam helder in kaart waar het warmteverlies optreedt en op welke plekken er koudebruggen en luchtlekken aanwezig zijn of dreigen te ontstaan. Deze techniek noemt men thermografie.

Voordelen van thermografie

Thermografisch onderzoek brengt weinig overlast met zich mee. De werkzaamheden vinden in de regel aan de buitenzijde van uw woning plaats. Een thermografische foto geeft zeer duidelijk weer waar sprake is van problemen. De onderzoekskosten zijn hierbij relatief laag. Zodra duidelijk is waar de oorsprong van het probleem ligt, kan er gericht aan een oplossing worden gewerkt. 

InDuurzaam heeft jarenlange ervaring met bouwkundige inspectie van woningen en gebouwen. Hierdoor bent u verzekerd van een volledig en gedegen advies. Om de daadwerkelijke oorzaak van het probleem te achterhalen, voert InDuurzaam naast het thermografisch onderzoek ook een camera-inspectie uit op plaatsen die tijdens het thermografisch onderzoek naar voren komen. Vervolgens wordt er gekeken naar de best passende oplossing.