Waarom een warmtepomp

U bespaart geld

Door de installatie van een warmtepomp kan het energieverbruik tot 40% worden verlaagd ten opzichte van een HR-ketel. De reden hiervoor is dat een warmtepomp de bodem, de oppervlaktelaag of een meer in de buurt als belangrijkste energiebron gebruikt, en deze energie gratis is. Hoewel de warmtepomp zich niet in de eerste maand terugverdient, zult u de financiële voordelen wel direct opmerken. Uw energierekeningen zullen lager uitvallen. Bovendien is de nieuwste generatie warmtepompen  zo efficiënt (deze hebben een bijzonder hoog rendement), dat u uw investering snel terugverdient.

U kunt uw CO2-consumptie verminderen

De tweede reden om een warmtepomp te kiezen, is dat deze zo milieuvriendelijk is. Door zonne-energie vanuit de bodem op te slaan en om te zetten voor het verwarmen van uw huis en warm water, leidt een warmtepomp tot veel minder CO2-uitstoot dan een traditioneel verwarmingssysteem op fossiele brandstof. In Nederland krijgt u subsidie als u een warmtepomp toepast. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen. 

Als alle ongeveer 1 miljoen nieuwe huizen die in Europa tot 2016 worden gebouwd warmtepompen zouden krijgen, zouden we elk jaar ongeveer 3.600.000 ton minder CO2 uitstoten. Dat komt overeen met ongeveer een miljoen minder auto's op de weg!